Hopp til hovedinnholdet

Skiløperne ved startskuddet under NNM på Ski på Stokmarknes

Stolt hovedsponsor av NNM på ski 2022

7. april 2022
Skiløperne ved startskuddet under NNM på Ski på Stokmarknes
Skiløperne ved startskuddet under NNM på Ski på Stokmarknes

Stolt hovedsponsor av NNM på ski 2022

Sammen med Signal Bredbånd, Vesterålskraft og Altibox stilte Lofotkraft Bredbånd som stolt hovedsponsor for NNM ski Vesterålen 2022

Tekst: Edvard Møkleby, Bilder: Bjørn Eide

Hvert år arrangeres Nord-Norsk Mesterskap på ski på omgang mellom Nordland, Troms og Finnmark skikrets. I år ble mesterskapet avholdt på Stokmarknes 18. – 20. mars. Sammen med Signal, Vesterålskraft og Altibox stilte Lofotkraft Bredbånd som hovedsponsor.

Bilde: Altibox partnerne fra Signal Bredbånd, Vesterålskraft, Lofotkraft Bredbånd og Altibox
Bilde: Altibox partnerne fra Signal Bredbånd, Vesterålskraft, Lofotkraft Bredbånd og Altibox

Altibox partnere

«Lofotkraft Bredbånd, Signal Bredbånd og Vesterålskraft har alle til felles at vi er Altibox-partnere og lokale leverandører av fiberbredbånd. Vårt samfunnsoppdrag er å sikre god infrastruktur, som gjør at stedene vi leverer fiber til blir et godt sted å bo og å drive næring. Vi er også veldig opptatt av å støtte lokalsamfunnet i de områdene vi leverer tjenester. Vi valgte i år og sammen støtte NNM på ski med kroner 150.000 med ønske om å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, særlig de unge,» sier Espen Thorvaldsen, daglig leder i Lofotkraft Bredbånd.

Et arrangement som er med på å løfte skiidretten og det sosiale felleskapet

Arrangementet ble gjennomført på Stokmarknes Stadion av skiklubbene på Sortland, Melbo, Stokmarknes, Øksnes kommune og Vågan kommune i Lofoten. Klubbene har gode tradisjoner i skiløypene og har gjennom årene fostret flere kretsmestere og nordnorske mestere. Flere av disse løperne har også hevdet seg godt i nasjonal sammenheng.

Bilde: Ida Malnes og Trine Husjord fra Lofotkraft Bredbånd på stand
Bilde: Ida Malnes og Trine Husjord fra Lofotkraft Bredbånd på stand

Viktig for lokalsamfunnet

«På fredag var de to største skolene invitert. De møtte opp med alle trinnene sine. Her er det viktig for lokalsamfunnet og barna å se at det kommer folk fra andre steder. Da virker det litt profesjonelt med tidtaking, ramme rundt og sponsorplakater som man ser det på TV. Det er klart at det inspirerer mange til å drive med ski, men også å få positive minner fra sin egen oppvekst. I det lange løp er det jo viktig at steder som Stokmarknes, Melbu og generelt Lofoten evner å få ungdommen tilbake etter endt utdanning og komme i arbeid her,» sier Gjessing.

God stemning til tross for dårlig vær

Under selve arrangementet ble det mye vind og regn. Det ble lagt enorm innsats av løypemannskapet for å ivareta snøen og tilrettelegge best mulige forhold. Dette førte til at det ble gjort noen endringer underveis. Likevel ble tilbakemeldingene fra utøverne at det var flotte forhold og et veldig bra arrangement.