Hopp til hovedinnholdet

E i Nord AS daglig leder Tommy Seim for Lofotkraft Bredbånd. Foto: Tore Berntsen.

Drifter eiendommer for en milliard – via raskt fibernett fra Lofotkraft bredbånd

16. august 2022
Tommy Seim, daglig leder i E i Nord AS. Foto: Tore Berntsen.
Tommy Seim, daglig leder i E i Nord AS. Foto: Tore Berntsen.

Drifter eiendommer for en milliard – via raskt fibernett fra Lofotkraft bredbånd

–Stabilt og raskt nett med stor kapasitet er helt avgjørende for vår virksomhet. Uten internett stopper hele driften, sier Tommy Seim, daglig leder i E i Nord AS. 

Nye lokaler og oppgradert datasikkerhet

E i Nord forvalter eiendommer til en verdi på rundt en milliard kroner og eies av Tor Drechsler.

–I fjor høst flyttet vi inn i nye lokaler. Da hadde vi behov for å oppgradere datasikkerheten, ha vårt eget opplegg, datanettverk, trådløst nett og så videre.

På flyttelasset kom også Altibox Premium og lynraskt fibernett fra Lofotkraft Bredbånd.

Før E i Nord flyttet var de på Bil i Nord sitt nettverk som alle i bygget brukte.

–Velkommen! Her er vårt hovedkontor. Her sitter administrasjonen.

Tommy tar i mot i moderne lokaler på sjøkanten ute på Vorsetøya i Svolvær.

–Ja, her er det ikke mange ringpermer. Vi er veldig digitale, sier Tommy.

E i Nord startet opp for fem år siden. Har ni ansatte, og er stadig i vekst.

–Vi er en moderne eiendomsforvalter. Da vi startet kunne vi bygge alt med ny teknologi. Ny infrastruktur. Tenke helt nytt.

RASKT NETT: –Stabil med stor kapasitet er helt avgjørende for vår virksomhet, sier Tommy Seim daglig leder i E i Nord AS.
RASKT NETT: –Stabil med stor kapasitet er helt avgjørende for vår virksomhet, sier Tommy Seim daglig leder i E i Nord AS.

–Hva bruker dere internett til?

–Til det meste. Alt av dokumentasjon, kommunikasjon, Teams-møter, datalagring, regnskap går via skybaserte løsninger, sier Tommy og forteller om det nye eiendomsforvaltningssystemet, Propely, som fungerer både på datamaskin, nettbrett og mobil.

Alle ansatte har jobb-PC, bærbar-pc og mobil.

–Våre kunder er våre er leietagere. All kommunikasjon med leietagerne foregår via apper, skyløsninger og mobiltelefoner. I dag for eksempel har jeg fått melding fra en leietager om sprekk i et vindu. Via appen sendte han oss et bilde, vi ser at en glassmester må fikse det. Kommunikasjonen går via appen til glassmesteren som aksepterer oppdraget, samtidig som leietager hele tiden blir oppdatert på prosessen.

–Det er viktig at kommunikasjonen flyter, fordi våre folk er ofte på farten og våre kunder er i hele Nord-Norge. Vi jobbet med Teams lenge før pandemien. Vi måtte det. På grunn av avstander og kostandene ved å fly, sier Tommy.

– Med pakkeløsningen Altibox Bedrift Premium får bedrifter raskt fibernett, stabil WiFi og en av markedets beste sikkerhetspakke inkludert, forteller Trine Husjord, salgs- og kundekonsulent i Lofotkraft Bredbånd, som det siste året har opplevd økt etterspørsel etter raskere og sikrere nett fra stadig flere bedrifter i Lofoten.

Trine Husjord, salgs- og markedskonsulent i Lofotkraft Bredbånd. Foto: Tore Berntsen Visual Days
Trine Husjord, salgs- og markedskonsulent i Lofotkraft Bredbånd. Foto: Tore Berntsen Visual Days

Dataangrep

De fleste bedrifter har datasystemer som de er helt avhengige av, derfor er det dårlig nytt at antall dataangrep mot norske småbedrifter øker.  

–Når en bedrift angripes, kan sensitive data havne i feil hender. Det spiller ingen rolle om det er en eiendomsforvalter, cafe, frisørsalong eller advokatkontor. Når bedriften angripes kan alt fra person-sensitive opplysninger, kunde- og timelister, salgs- og innkjøpsoversikter og regnskap bli borte. Med pakkeløsningen Altibox Bedrift Premium får du en av markedets beste sikkerhetspakke, sier Trine Husjord. 

 E i Nord forvalter bolig- og næringseiendommer fra Mosjøen til Tromsø. 

 – Det blir jo stadig flere datainnbrudd, og vi er veldig sårbar i og med at vi er så digitale. Datasikkerhet er veldig viktig for oss. Vi er ikke veldig god på det. Derfor er det viktig at vi har en leverandør, som Lofotkraft Bredbånd/Altibox, som er god på det. 

 –Siden vi fikk fibernett fra Lofotkraft Bredbånd har vi ikke hatt nedetid. Så alt fungerer helt perfekt. Vi har ingen server her i huset og siden alt er skybasert, har vi rutiner for backup, forteller Tommy. 

 Lofotkraft Bredbånd får mange henvendelser fra bedrifter som ønsker å oppgradere sitt nett. Et trådløst nett som ikke er satt opp på riktig måte kan gå utover bedriftens produktivitet. 

 –Det hjelper ikke å ha en rask fiberlinje, hvis det trådløse nettet er dårlig. Når fiberlinjen ikke får full utnyttelse, får du en hakkete og ustabil nettopplevelse, sier Husjord. 

 Lofotkraft Bredbånd og Altibox samarbeider med Cisco Meraki, som er kjent for å levere WiFi-opplevelse i verdensklasse. 

 –Mange bedrifters trådløse nettverk benyttes stadig av flere typer enheter. Det kan være bedriftens arbeidsstasjoner, ansattes nettbrett og  mobiltelefoner, printere og gjestenett. Derfor er det viktig med god dekning, høy hastighet og at nettverket er stabilt helt fram til pc’en, nettbrett eller mobilen til de ansatte, sier Husjord.  

 I de lyse lokalene til E i Nord er det mange skjermer, bærbare Macer og mobiltelefoner. Alt foregår trådløst. 

 –Men gjestenettet er skilt fra vårt nett, med egen innlogging og eget passord, sier Tommy. 

Hvorfor? 

Vi vil skille fordi på vårt hovednett ligger våre data og flyter hele tiden. Vi kan ikke risikere noe. På grunn av sikkerhet må vi har vårt eget nett. 

Lokal aktør

Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Lofotkraft Bredbånd private og bedrifter Norges raskeste bredbånd – og en innholdsrik TV-løsning.  

–Etter at Telenor varslet at de legger ned sitt gamle kobbernett har vi fått mange nye bedriftskunder i alle Lofotens seks kommuner, sier Trine Husjord i Lofotkraft Bredbånd. 

 Akkurat nå bygger E i Nord 18 leiligheter og næringslokaler i Svolvær sentrum. Der er det allerede fiber fra Lofotkraft Bredbånd.  

 – Det er viktig for oss å bruke lokale samarbeidspartnere. Det passer vår policy og kultur. 

Vi er jo selv en lokal aktør. Vi tror på Nord-Norge. Derfor preferer vi lokale leverandører. Både boligene og næringsbyggene vi forvalter her i Lofoten har fiber fra Lofotkraft Bredbånd. Lofotkraft Bredbånd har et veldig godt renomme, og de har godt fotfeste i regionen. Det godt å ha dem som nabo, sier Tommy. 

Gode tider

–Hvordan har det gått under pandemien? 

Vi ble litt usikre når pandemien kom. Er det stopp? Men det har vært overraskende bra. Det er optimisme i eiendomsmarkedet. Vi er heldige. Vi er i et bra område, i en god bransje, akkurat nå, sier Tommy. 

 8000 kunder  

Lofotkraft Bredbånd ble startet i 2005, og eies av Lofotens seks kommuner. Tidligere i år passerte selskapet over at 8000 kunder i Lofoten.  

 –Med Altibox Bedrift Premium får våre kunder en total-leveranse og en faktura for alle tjenester. Vi merker at mange bedrifter ønsker å forholde seg til én leverandør for alle tjenester når det gjelder internett, support og datasikkerhet. Vår tjeneste er klargjort for å kunne vokse med bedriftens behov, forteller Husjord. 

 Les mer her: https://www.altibox.no/bedrift/premium/