Hopp til hovedinnholdet

Stian Pedersen, tester Modell A dekoder. Foto: Tore Berntsen, Visualdays.no

Stian er test-pilot for Lofotkraft Bredbånd

1. desember 2022
Stian Pedersen, tester Modell A dekoder.
Foto: Tore Berntsen, Visualdays.no
Stian Pedersen, tester Modell A dekoder. Foto: Tore Berntsen, Visualdays.no

Forbedring på alle måter

–Alt er kjappere og det er forbedring på alle måter, sier Stian Pedersen fra Fygle.

Han ble plukket ut til å være test-pilot da Altibox/Lofotkraft Bredbånd ville ha tilbakemeldinger på den nye dekoderen, Modell A.

–Vi ønsker alltid fornøyde kunder. Partnerskapet med Altibox, betyr løpende produktutvikling for å utvide og forbedre opplevelsene for våre kunder. Derfor ville vi at Stian skulle teste Modell A, sier Espen Thorvaldsen, daglig leder i Lofotkraft Bredbånd, som selv trekker fram noen forbedringer ved den nye dekoderen:

  • Den nye tv- og strømmeboksen har et gigantisk univers av underholdning, kanaler, sportspakker og strømmetjenester – i en fin og enkel oversikt.
  • Fungerer på trådløst. Du slipper kabel fra hjemmesentralen til dekoder.
  • Flyttbar TV-dekoder - bruk den både hjemme og på hytta.
  • Siden den er basert på Android-TV, inneholder den mange nye muligheter – samt det du er vant til og glad i.
  • Enkel tilgang til mer innhold: Integrerte strømme-apper og større valgfrihet enn noen gang for å installere spill og andre apper via Google Play-butikken.
  • Kan kombineres med Altibox TV Modell Q22-dekoder, så det er lett å utvide med en ekstra dekoder.
  • Stemmestyring - snakk til fjernkontrollen.
  • 4K og innebygget Chromecast.
  • Start forfra, opptak, pause, velg ditt innhold.
  • Dekoderen er tilrettelagt for det nye som kommer i fremtiden, som for eksempel anbefaling av innhold, film- og serietips basert på hva du har sett før, kommer snart.

Raskt og stabilt nett

Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Lofotkraft Bredbånd private og bedrifter Norges raskeste bredbånd – og en innholdsrik TV-løsning.

Testpilot

–Den nye dekoderen har mange forbedringer, som jeg tror mange brukere vil sette pris på, sier Stian Pedersen (30).

Vi møter han foran TV-en i den store, ærverdige væreierboligen på Ballstad der dekoderen har blitt testet den siste tiden.

–Hvorfor ville du være testpilot for det nye dekoderen, Modell A?

–Jeg så på Facebook at Lofotkraft Bredbånd søkte testere. Det var gøy å få muligheten til å teste den nye dekoderen!

Stian er har alltid vært interessert i elektronikk og digital teknologi. Til daglig jobber han som anleggsleder i Lofoten Elektro, og har bakgrunn som elektriker.

–Det hjalp nok litt da jeg ble valgt ut til å være tester.

Stians konklusjon

Stian Pedersen har vært Altibox/Lofotkraft Bredbånd-kunde de siste 13 årene, og har sett utviklingen: Nye rutere og TV-dekodere oppgraderes med forbedringer.

– Det er stadig fremskritt innen teknologi, og man ser at enhetene blir mindre og bedre, mer responsiv og enklere å bruke, sier Stian.

–Hva er din dom over modell A?

–Det korte svaret er: Alt er kjappere enn den gamle modellen. Det er forbedring på alle plan, sier Stian, og utdyper med sine favoritt forbedringer.

Strømming

Nå er det snart jul og mange gleder seg til julefilmer og familie-tid foran TV-en. De siste årene har det vært en trend at flere kjøper tilgang til strømmetjenester, som for eksempel Netflix, rundt juletider og andre høytider med feriedager.

Stian om Modell A, strømming, film og serier:

– Det at strømmetjenester var så lett tilgjengelig og at jeg slapp å knote meg gjennom masse menyer, pluss at alt bare “fløt” bedre uten å henge seg opp, var nok det jeg satt mest pris på.

 

Bedre design

–Jeg testet alt av strømmetjenester via boksen, selv om jeg også har de på smart-TV-en. De funket like bra uansett hvor jeg brukte funksjonene.

–Designet i menyene og flyten er merkbart forbedret. Jeg liker mye bedre det nye oppsettet, ting er mer oversiktlig. Menyene er enklere, og gir enklere tilgang til filmer, apper og kanaler. Det er enklere å starte, fortsette og se innhold direkte uten å måtte gå via knotete menyer.

Trådløst imponerte

Modell A kan kobles til din hjemmesentral uten kabel. Med HDMI-kabel kobles dekoderen til TV-en. Stian testet opplevelsen på trådløs kontra kablet dekoder.

–Opplevelsen av trådløs tilkobling var like god som kablet. Jeg er veldig imponert, sier Stian Pedersen, som bor i en enebolig på Fygle.

–Først testet jeg Modell A hjemme hos meg, så tok jeg den med til Ballstad og testet den her.

Anita, moren hans, bor i den store,  gamle væreierboligen på Ballstad fra 1815, som er renovert de siste årene.

–Væreierboligen er bygget med store massive tømmerstokker. Trådløst løsning kan være en utfordring. Kabler på veggen er ikke pent, og å legge skjult anlegg er umulig i tømmervegger. Derfor var en trådløs dekoder helt perfekt her.

–Her i væreierboligen kan det bli aktuelt å kjøpe flere dekodere, siden den har ganske mange rom og de ønsker TV i flere rom, sier Stian, som lister opp flere av sine test-pilot-resultater.

Brukergrensesnitt

–Brukergrensesnittet var relativt likt som før, men med noen enkle forbedringer. Nå har jo ikke jeg store problemer med å sette meg inn i teknologi. Det kan være verre for andre å sette seg inn i et nytt system, men det gjelder jo alt som er nytt.

Bildekvalitet

–Bildekvalitet hadde ikke merkbar forskjell mellom boksene for meg. Dekoderen ble brukt på en relativt ny LG smart-TV med 4K og HDR.

Thorvaldsen i Lofotkraft Bredbånd forteller at Modell A ble lansert sommeren 2021.

–Vi begynte å gå tom for de gamle dekoderne, og begynte å distribuere Modell A før alle barnesykdommer var helbredet. Da de første kundene fikk Modell A viste det seg at det var ganske store utfordringer. Det var ikke bra. Derfor satte Altibox på mange ressurser og rettet ganske raskt opp feil. I dag fungerer Modell A aldeles utmerket, forteller Thorvaldsen.

–Hvorfor bør folk ha Modell A-dekoder?

–Alt av kundeutstyr, som hjemmesentral og dekoder, har en viss levetid, fra 3 til 5 år. Teknologien endrer seg. Og kravet til funksjonalitet, programvare, endrer seg, selve enhetene, og komponentene blir mindre og mindre.

–Hvorfor skal en kunde bytte dersom dekoderen de har fungerer?

–Dersom kunden ikke behov for nye funksjonaliteter og er fornøyd, kan man fortsette med den dekoderen man har, forteller Thorvaldsen og legger til at både nye kunder, og gamle kunder som har feil på dekoderen, får Modell A.

8000 kunder

Lofotkraft Bredbånd ble startet i 2005, eies av Lofotens seks kommuner, og har over 8000 kunder i Lofoten.

Stian Pedersen har fulgt utviklingen fra «vanlig» TV til dagens mange strømme-muligheter.

–Hvordan bruker du fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox?

–Jeg bruker mest internett. Jeg har bodd på Fygle siden 2017, og kan telle på en hånd de gangene jeg har hatt problemer med nettet. Det er veldig stabilt.

–Jeg bruker en del apper og ser noe TV, men det går mest i strømmetjenester. Nå er alt integrert. Jeg ser hva jeg vil, når jeg vil. Alt er jo lett  tilgjengelig hele tiden, sier test-pilot Pedersen.