Hopp til hovedinnholdet

Møt Ivan Josefsen

14. mars 2023
DSC00053

Ivan Josefsen

Navn: Ivan Josefsen
Alder: 36 enn så lenge
Bosted: Sortland
Stilling: Markedsansvarlig
Begynte i Lofotkraft Bredbånd: Høsten 2022

 

Hvorfor begynte du å arbeide i Lofotkraft Bredbånd?
Som en del av Altibox partnerskapet har vi i Lofotkraft Bredbånd AS (LKB) og Vesterålskraft Bredbånd AS (VKBB) lenge jobbet sammen, og da Lofotkraft kom inn på eiersiden av Vesterålskraft har det bragt oss enda nærmere hverandre. Når Ida Malnes Jenssen, salg- og markedskonsulent i LKB, gikk ut i fødselspermisjon var det naturlig at jeg steppet inn for å bistå med markedsarbeidet i Lofotkraft bredbånd, da vi har ganske like kvalifikasjoner og oppgaver.

Hva er kommentaren du oftest får når du sier at du jobber i Lofotkraft Bredbånd?
Bor ikke du i Vesterålen? Neida, jeg har blitt veldig godt tatt imot av både gjengen i Lofotkraft Bredbånd og samarbeidspartnerne jeg jobber med.

Lofotkraft Bredbånd ble startet i 2005, kan du si noe om utviklingen siden da?
Utviklingen fra da til nå har jo vært enorm. Fra å være et luksus-produkt, har det blitt et kritisk samfunnsansvar å levere internett. I dag er jo de aller fleste avhengige av internett i en eller annen form, fra kommunikasjon, jobb til underholdning. Det er vel svært få tjenester som utføres uten en datamaskin eller tilgang til internett. Tenk bare på hvor stor overgangen var fra modem til fiber. Og når man endelig fikk levert 1mbps linjen via fiber, og nå i dag har de aller fleste 500mbps som standard, og man har mulighet for 1000mbps ++

Lofotkraft Bredbånd eies av Lofoten seks kommuner, kan du si noen om samfunnsoppdraget?
Siden verden nå er blitt heldigital er det desto viktigere for oss å legge til rette for at både private og bedrifter har tilgang til raskt, trygt og stabilt internett. Ustabilt nett er ikke lengre bare at serien eller filmen hakker, men det kan bety at pasientjournaler ikke oppdateres, oppdrag for bedrifter ikke blir bestilt, telefontjenester står uten kontakt, manglende meldinger eller varsler for en entreprenør som skal bygge det neste sykehuset. Det kan oppstå uante problemer hvis en bedrift er uten internett over lengre tid. Derfor ser vi at vårt samfunnsoppdrag bare blir enda mer aktuelt og viktig.

Hva gjør det interessant å jobbe i Lofotkraft Bredbånd?
For min del er det kanskje mer forskjellen mellom LKB og VKBB som gjør det interessant.
Det å få muligheten til å jobbe i en annen organisasjon, med andre folk og andre metoder å jobbe på bidrar til å øke kreativiteten, som igjen er til stor nytte for både LKB og VKBB. I tillegg er det å ha flere å støtte seg på, flere øyne og flere innspill en stor støtte for oss i begge selskaper, da vi gjerne er små avdelinger.

Lofotkraft Bredbånd har nå flere enn 8000 kunder i Lofoten. Hva tenker du om det?
Er ikke det helt fantastisk? For oss er jo noe av det viktigste nå at de 8000 kundene fortsatt er fornøyde med det produktet vi leverer, og som markedsavdeling er jo fornøyde kunder og gode historier det jeg ønsker å formidle.

Hva bruker du internett til?
Til alt! Fra jobb, hobby og til underholdning. Vi jobber jo i dag i «skyen.» Det jobbes mye med store presentasjoner, bilder og filmer. Dette tar mye plass, og krever hastigheter når det skal lastes både opp og ned, og når det skal sendes ut til kunder. Da gjelder det å ha en stabil og rask linje slik at man ikke må sitte å vente

Partnerskapet med Altibox, betyr løpende produktutvikling for å utvide og forbedre opplevelsene for kundene. Hva er din favoritt Altibox-tjeneste/funksjon?
Akkurat nå er det Godt Norsk-TV-tjenesten. Der finner du altså utrolig mye godt innhold. Spesielt for meg som trives ute i naturen, på fjell og innimellom daler. Jeg kan sterkt anbefale serien På kanten, som for øvrig er lokalprodusert i Lofoten av Inge Wegge. Og liker du fjell og skikjøring så sjekk ut seriene til Nikolai Schirmer.

Sjekk ut På Kanten her

Hva er det morsomste med å jobbe i Lofotkraft Bredbånd?
Samholdet og kollegene. Siden vi i VKBB og LKB jobber så tett bruker vi også å ha en del felles arrangementer og teambuilding hvor vi både jobber og har det gøy på tvers av organisasjonene.

Hva liker du å gjøre i Lofoten når du ikke er på jobb?
Da er det fjellturer til fots og på ski, avhengig av sesongen. Jeg har laget en lang liste med alle fjellene jeg har som mål å nå toppen på i løpet av året.

Ditt favorittsted i Lofoten – og hvorfor?
Jeg har lyst å si Henningsvær. Det å ha tilgang til både hav, fjord, fjell og et så trivelig fiskevær hvor folkene er så hyggelig, innafor et så lite område, det synes jeg er magisk.

Din favorittmat fra Lofoten?
Nei, det må vel være fisk det.. Men skal man være seriøs, så var jeg tidligere på besøk på restauranten Arctic Paleo i Svolvær. Den må jeg bare berømme. Mat, service og atmosfæren der er topp-3-matopplevelser i Nord-Norge.

Hva er det beste med Lofoten?
At det er så kort vei til Vesterålen, he, he! Men jeg kan vel ikke berømme det nok, det er folkene og naturen.