Hopp til hovedinnholdet

Roger bygger boliger for folket med lynraskt nett fra Lofotkraft Bredbånd

21. april 2023
Roger Rasmussen og Silje Håland i Bolig for folket viser fram de nye leilighetene i Vestermyrveien i Svolvær med innlagt lynraskt nett fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox. Foto: Tore Berntsen

Raskt internett må vi ha. Det går nesten ikke an å bygge boliger i dag uten å ha fiber, sier Roger Rasmussen i Bolig for folket.

Han er daglig leder og en av to eiere av Bolig for Folket. Siden 2019 har de bygget flere boliger i Vågan.  Alle med lynraskt nett fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox.

Folk forventer raskt nett når de kjøper ny bolig.
Det er like opplagt som strøm og vann. Derfor er det naturlig for oss å velge fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox, sier utbygger Roger Rasmussen.

Nå står 23 nye leiligheter i Vestermyrveien i Svolvær klare til nye eiere. Når de får nøkkelen i hånda, ligger fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox klart i leiligheten.

 

Felles grunnavtale - med mulighet for å oppgradere etter eget behov
–Grunnavtalen med fiber fra Lofotkraft Bredbånd er felles for hele sameiet og blir en del av felleskostnadene. Hvor mange megabit per sekund eller en TV-løsning er opp til hver kunde, forteller Roger Rasmussen, og viser fram en hjemmesentral i en leilighet som venter på ny eier.

–De som flytter inn oppretter en egen profil på «Min side» hos Lofotkraft Bredbånd. Hver enkelt beboer bestiller de tjenestene de har behov for, sier Silje Håland, salgs- og markedssjef i Bolig for folket.

 

Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Lofotkraft Bredbånd private og bedrifter Norges raskeste bredbånd – og en innholdsrik TV-løsning.
–De siste årene har vi fått mange utbyggere, borettslag og sameier som kunder. De ønsker fiberteknologi, fordi det gir lynrask internett. Det forventes av de som flytter inn, men jeg tror også det øker verdien på boligene, sier Trine Husjord, salgs- og kundekonsulent i Lofotkraft Bredbånd.

I salgsoppgavene selger Bolig for folket aktivt inn at det bygges med fiber fra Lofotkraft bredbånd.

 

Øker fiber verdien på leiligheten?
–En ting er at folk må ha raskt nett, men jeg er ganske sikker på at det også er en investering, øker boligens verdi, sier Rasmussen, som er opptatt av å bruke lokale leverandører på sine boligutbyggingsprosjekter.

–Vi har vært heldig å kunne samarbeide med Lofotkraft bredbånd på flere av våre prosjekter. Lofotkraft bredbånd har en fin profil og har godt engasjement for nærmiljø. De er synlige, med på festivaler, og er en positiv bidragsyter i lokalmiljøet, sier Rasmussen.

Roger Rasmussen  i Bolig for folket viser fram en hjemmesentral i Vestermyrveien i Svolvær med innlagt lynraskt nett fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox. Foto: Tore Berntsen

 

Samfunnsoppdraget
Lofotkraft bredbånd sitt samfunnsoppdrag er å sikre god infrastruktur som gjør hele Lofoten til et godt sted å bo og å drive næring.

–Mange setter ekstra pris på oss fordi vi er en lokal fiberleverandør med lokalt ansatte, med bred kompetanse og erfaring, som hjelper kundene med å finne de beste løsningene, sier Husjord.

Bolig for Folket
Bolig for folket bygger boliger i Nord-Norge og har prosjekter iblant annet i Lofoten, Salten og på Helgeland.

–Lofoten og Vågan er et satsningsområde, sier Rasmussen, som er født og oppvokst i Svolvær, jobber mye i Svolvær, men bor med familien i Rælingen utenfor Oslo. Da han var 27 år flyttet han ut. Nå er han tilbake og bygger boliger.
–Da vi startet opp i 2018 var kongstanken å bygge leiligheter som passet for førstegangskjøpere. Vi ønsker å flytte leietageren over på eiersiden, forteller Rasmussen.

Selskapet, som nå har fem ansatte, har ferdigstilt og overlevert 62 boliger siden oppstarten i 2018, og har over 500 nye boliger under utvikling i egen regi eller sammen med partnere.

I Vestermyrveien i Svolvær selger de leiligheter som har fra null til to soverom.

–Her er det relativ lav snittalder på kjøperne. De fleste er under 30 år. Det er lokale folk som kjøper sin første bolig og tilflyttere som kommer hit på grunn av jobb, forteller Roger Rasmussen.

Vi sitter i en lys stua i en av de ferdige leilighetene. Silje Håland, salgs- og markedsansvarlig sier:

Valgfrihet
–Det er viktig for oss at kundene selv skal velge det de ønsker og har behov for. Noen ønsker bare nett. Andre ønsker både nett og TV.

De siste årene har hun sett en tydelig trend.
–Få av de yngre spør etter TV-løsningen. De streamer, og er mest opptatt av raskt, stabilt nett med god kapasitet, sier Håland.

Utviklingen
Trine Husjord har vært i Lofotkraft Bredbånd siden oppstarten i 2005.

–Utviklingen har gått veldig fort. Internettlinjer med stor kapasitet har blitt ekstremt viktig for både bedrifter og privatpersoner.

Roger Rasmussen og Silje Håland i Bolig for folket viser fram de nye leilighetene i Vestermyrveien i Svolvær med innlagt lynraskt nett fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox. Foto: Tore Berntsen

Vekst i Lofoten
Tilflytting og bygging av nye boliger i Vågan har gitt Lofotkraft Bredbånd mange nye kunder.

–De siste årene har vi hatt en formidabel øking i antallet nye kunder i Lofoten. Nå har vi over 8000 kunder. Over 700 er bedriftskunder, sier Trine Husjord.

–Samarbeidet med Lofotkraft Brebånd funker veldig bra. For oss som lokal utbygger betyr det mye å bruke lokale leverandører. De er tilgjengelig, har god service, er fleksible og løsningsorienterte, sier Rasmussen, som er tydelig på at samarbeidet kommer til å fortsette med flere boliger i årene som kommer.

Åvika
Våren 2020 sto det første boligprosjektet til Bolig for folket klar i Åvika.

–Vi så at koronaen ga muligheter og endret vaner. Folk jobbet hjemmefra. Hadde hjemmeskole. For at det skal være mulig må den underliggende infrastrukturen med fiber være på plass, sier Silje Håland, og legger til at det sikkert er noen av dem som kjøper i Vestermyrveien som kommer til å bruke boligen som hjemmekontor noen dager i uka.
–Vårt mål er å kunne tilby moderne boliger med god kvalitet som passer for alle - uavhengig av hvilken fase i livet man er i. Da er raskt nett noe av det viktigste, forteller Silje Håland.

Roger Rasmussen viser fram en lys leilighet med god utsikt i Vestermyrveien i Svolvær.

Veien videre
–Hva er ambisjonene framover?
–At flere skal oppleve at boligdrømmen blir virkelighet, forteller Roger Rasmussen.

I Lofoten – også med fiber fra Lofotkraft Bredbånd